Chlupaté knedlíky s kysaným zelím, opraženou cibulkou a slaninou
750 g brambor
1 vejce
130 g mouky hladké
130 g mouky hrubé
sůl
1 cibule
zelí kysané
sádlo
anglická slanina
špek
Brambory oloupejte a pak nastrouhejte najemno. Brambory důkladně vymačkejte, vložte do mísy, osolte, přidejte vejce a promíchejte. Pak do hmoty postupně zapracujte tolik mouky, aby vzniklo tuhé těsto, o něco hustší než na bramboráky. Vytvarujte knedlíky a opatrně sázejte namočenými lžícemi do hrnce s mírně probublávající osolenou vodou. Během vaření odlepte knedlíčky ode dna. Vařte doměkka, cca deset až patnáct minut, po uvaření nechejte na cedníku odkapat. Knedlíky podávejte promíchané s vymačkaným kysaným zelím a opraženou cibulkou a slaninou.