Pikantní žebírka na medu a pivu s karamelizovaným jablkem
1,5 kg vepřových žebírek
150 ml medu
100 ml sladké chilli omáčky
5 lžic octa
3 lžíce tmavé sójové omáčky
2 lžíce lisovaného česneku
2 lžíce hrubozrnné hořčice
1 lžíce hrubozrnné soli
2 lžíce tmavého piva
pečivo
červená jablka
třtinový cukr
zelenina na přílohu
Z uvedených surovin vyšleháme marinádu, do které vložíme naporcované maso a necháme
marinovat. Marinovaná žebra vložíme do trouby, přelijeme zbylým nálevem a pečeme při 200 °C nejméně hodinu a půl. Vypečenou šťávu můžeme zahustit. Jako doplněk podáváme s klínky jablek, které jsme mírně posypali třtinovým cukrem a dali zapéct. Podáváme s pečivem, sterilovanou zeleninou nebo zeleninovým salátem.