Kuře na kari s burákovým máslem

kuřecí prsa
kari
hřebíček
mletý koriandr
kurkuma
zázvor
česnek
vývar
kokosové mléko
burákové máslo
arašídy
olej
pepř
sůl
čerstvý koriandr

Maso nakrájejte na větší kostky, osolte, obalte v kari a zprudka opečte v pánvi na oleji. Maso vyjměte a do výpeku přidejte hřebíček, koriandr, kurkumu a restujte, dokud se koření nerozvoní. Přidejte utřený česnek a najemno nastrouhaný zázvor a znovu krátce orestujte. Maso vraťte do pánve a vše zalijte vývarem a kokosovým mlékem. Na středním ohni nechte odkryté probublávat tak, aby se tekutina pomalu redukovala do podoby omáčky. Před dovařením přidejte arašídové máslo, nechte rozpustit a nakonec podle potřeby dosolte, dopepřete. Na talíři zdobíme opraženými arašídy a čerstvým koriandrem.

Další recepty Celý díl