Moučníky a cukroví
Špaldový jablkový koláč s mandlemi
5 vajec
120 g třtinového cukru
100 g bio celozrnné špaldové mouky hladké
100 g bio celozrnné špaldové mouky hrubé
2 lžíce jemných ovesných vloček
2 lžičky prášku do pečiva /vinný kámen/
300 g strouhaných jablek
2 lžíce kakaa
citronová kůra
vanilka
2 lžičky bio skořice
100 g sekaných mandlí
50 g rozinek
50 g slunečnicových semínek
150 ml bio olivového oleje
100 g mnohaprocentní čokolády
Ušleháme vejce a cukr, přidáme kakao, citronovou kůru, skořici, vanilku, mandle, semínka, nastrouhaná jablka a olej. Přimícháme mouky s vinným kamenem a vločky. Těsto rozetřeme na máslem vymazaný a kokosem vysypaný plech. Pečeme cca 20–35 minut při teplotě 175 stupňů. Vychladlý koláč pokapeme rozpuštěnou čokoládou.