Borůvkový koláč z kefíru

150 g hladké mouky
150 g polohrubé mouky
250 ml kefíru
100 ml oleje
100 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
3 vejce
1 kypřicí prášek do pečiva
strouhaná kůra z 1 citronu
1 lžíce kakaa
2 lžíce vody
kakao
čerstvé, zmrazené, nebo kompotované borůvky

Vejce vyšleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme olej, kefír, citronovou kůru a mouku smíchanou s kypřicím práškem. 2/3 těsta rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Do zbývající části těsta vmícháme kakao a vodu. Tmavé těsto rozetřeme na světlé. Posypeme borůvkami. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Přidáme Ricottu a metličkou promícháme. Zlehka vmícháme ušlehanou smetanu. Krém natřeme na vychladlý koláč a posypeme kakaem. Po ztuhnutí krájíme.

Další recepty Celý díl