Chat

cukrář

Josef Maršálek

Záznam chatu z pátku 15. listopadu 2024

Jana: „Dobrý den pane Maršálku, mohla bych se na Vás obrátit s prosbou o radu? Vyptala jsem si od tchýně recept na takové kakaové slepované sušenky/cukroví, které dělává a které mi moc chutná. Recept mi dala, ale zároveň mě od něj odrazovala, protože se s těstem špatně pracuje. Drolí se, přilepuje apod. Takže se do toho vlastně bojím sama pustit. Recept zní takto: 40 deka hladké mouky 1/2 balíčku kakaa 1/2 Hery 1/2 másla 13 deka cukr mletý VŠE SMÍCHAT DOHROMADY 1 hod. dát do lednice v sáčku Pak rozvalujeme na vále kousky těsta a podsypáváme mletým cukrem Pečeme 170 - 180 ° dle trouby. NÁPLŇ : 1 a půl másla smíchat s uvařeným karamelem (vaříme 90 min. den dopředu), nanášíme na kolečka a slepujeme, dáme stuhnout. NAKONEC polejeme rozpuštěnou čokoládou na vaření - 2 čokolády na vaření 3 x čokoláda kaštany rozpustit a mírně teplou buď nalejeme nebo do ní namočíme. Je něco, co Vás hned napadne, že tam třeba chybí, nebo je špatně? Nebo co to vlastně může způsobovat, že se s těstem hůře pracuje? Moc Vám děkuji za radu. Ať se Vám daří“

Josef Maršálek: „Zdravím, zkuste přidat jedno vejce M.“

Hans: „Dobrý den pane Maršálku jste skvělý koukáte letis na Star Dance komu fandite máte v hudbě idola jako já Moniku Absolonovou a sla by fotka s podpisem děkuji hodně zdraví štěstí a lásky přeje Honza děkuji:)“

Josef Maršálek: „Zdravím, fandím všem a fotka by určitě šla. napište do čt.“

Ženy z pensionu.: „Dobrý den, neplánujete amitogramiádu tady na Valašsko, rádi by jsme Vás tady viděli i Terezku.Třeba Slavičín nebo v okolí.Přejeme moc úspěchů.“

Josef Maršálek: „Dobrý den, to, bohužel není v mých možnostech, ale v pondělí jsem v Brně...“

Karolína: „Dobrý den můžu se zeptat, bylo pro vás Stardance náročné?“

Josef Maršálek: „Zdravím, byl to zážitek na celý život.“

jindra: „dobry den budu buchty v televizi zase pristi rok dekuji jindra od olomouce“

Josef Maršálek: „Zdravím, ano, asi od února...“

GF: „Pracoval jste jako cukrář i pro celebritu, i pro celebrity?“

Josef Maršálek: „Zdravím, ano, u nás i v zahraničí...“

ANTI: „Co si myslíte o umělých sladidlech v cukrářství?“

Josef Maršálek: „určitě mají svůj význam, zejména pro zákazníky s různým typem intolerancí či alergií“

ANTIKYT: „Co si myslíte o veganském cukrářství?“

Josef Maršálek: „Má své místo i zákazníky na trhu...“

DAYD: „Co si myslíte o alkoholu v cukroví - hraje v něm nebezpečnou úlohu?“

Josef Maršálek: „Určitě má své místo v cukrařině.“

GF: „Jaké se objevují dezinformace v souvislosti s cukrářstvím?“

Josef Maršálek: „netuším.“

GF: „Která země na světě má nejlepší cukrářství?“

Josef Maršálek: „Japonsko, Korea, Španělsko, Francie...“

DAYD: „Jsou cukráři spíše obecní nebo specializovaní?“

Josef Maršálek: „Obojí.“

DAYD: „Jaké to je být cukrářem?“

Josef Maršálek: „Práce za odměnu.“

ANTI: „Jaké je současné české cukrářství?“

Josef Maršálek: „Neustále se zlepšuje.“