Václavkový guláš

½ kg čerstvých kloboučků mladých václavek
1 větší cibule
asi 3 dl hovězího vývaru (v nouzi lze nahradit bujónem)
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce kečupu
2 lžíce másla
3 stroužky česneku
½ lžičky drceného kmínu
mletá sladká paprika
sůl

Kloboučky hub spaříme vařící vodou, necháme vyluhovat, slijeme a nakrájíme. Na másle osmahneme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme houby, osolíme, okmínujeme, ochutíme mletou paprikou a dusíme asi 20 minut. Pak odstraníme pokličku a necháme odpařit šťávu. Houby poprášíme moukou, přidáme kečup a po troškách vývar a za stálého míchání povaříme. Podáváme s pečivem nebo s bramborem.

další recepty »