27 minut
Tep 24

28. prosince 2013

Část: Unikátní operace jater

Obsah dílu

Přenosná pumpa na umělou výživu mění život — Experimentální léčba glioblastomu — (Ne)hojící se zlomenina — Unikátní operace jater

Části dílu

00:58
Přenosná pumpa na umělou výživu mění život
    Přenosná pumpa mění život: S tím, že zůstala 16 hodin denně doma upoutaná ke stojanu s umělou výživou, se Monika Malíčková nesmířila. Spolu s jejím lékařem dokázali získat, v Česku vůbec poprvé, malé přenosné zařízení. Její dny teď vypadají úplně jinak. Totéž chtějí i pro další pacienty. Monika přišla o tenké střevo, nikoli ale o chuť do života.
    07:08
    Experimentální léčba glioblastomu
      Experimentální léčba glioblastomu: Dva čtyřicátníky, otce dvou dětí, oba jménem Petr spojuje tatáž diagnóza. Glioblastom, nejnebezpečnější mozkový nádor. A taky neobvyklá experimentální léčba pomocí elektrických impulsů, která pro ně znamenala šanci.
      14:56
      (Ne)hojící se zlomenina
        (Ne)hojící se zlomenina: Jízda na kolečkových bruslích skončila tříštivou zlomeninou. Když kost nesrostla ani po půl roce a vznikla rána, která se nehojila, začala se paní Jiřina o svou nohu bát. Poslali ji do Úrazové nemocnice v Brně, kde ji čekala další operace. Ke specialistovi na komplikace se dostala právě včas.
        20:48
        Unikátní operace jater
          Unikátní operace jater: Nejtěžší rok svého života prožil letos pan Dušan. Zhoubný nádor střeva mu lékaři odstranili, objevily se ale metastázy v játrech. Onkologická léčba nezabrala. V pravou chvíli se na ostravské klinice pustili do zatím výjimečné dvoufázové operace, která využívá zvláštní regenerační schopnosti jater.
          Přehrát celé video

          Přehled dílů

          128 dostupných

          Tep 24 na sociálních sítích

          Napište nám