27 minut
Tep 24

18. května 2013

Část: Genetická vada na vlastní kůži

Obsah dílu

Laserem na následky popálenin — Genetická vada na vlastní kůži — Dětská dermatoložka Hana Bučková

Části dílu

00:57
Laserem na následky popálenin
Laserem na následky popálenin
    Laserem na následky popálenin: Zjizvená kůže po těžkých popáleninách trápí pacienty i lékaře. V Popáleninovém centru v Ostravě to začali řešit s pomocí laserových paprsků. Umožňuje jim to velmi moderní typ cévního laseru, který se využívá i u řady dalších postižení kůže. Laserterapii absolvuje i dvanáctiletý Lukáš, který přežil popáleniny na 80 % těla a bojuje s jejich následky.
    05:37
    Genetická vada na vlastní kůži
    Genetická vada na vlastní kůži
      Genetická vada na vlastní kůži: Je vzácná, nevyléčitelná, a málokdo ji zná. Ichtyóza způsobuje šupinatění a rohovatění kůže. U její těžké formy záleží hodně na rodině i okolí, jak ji pacienti zvládnou. Podobně jako u známější epidermolýzy, tzv.nemoci motýlích křídel. U ní už pacientům usnadňují život velké speciální náplasti, které pojišťovny konečně hradí. Jejich potíže tím ale nekončí. Za obě nemoci může chyba v genu: miniaturní změna s velkými následky.
      16:33
      Dětská dermatoložka Hana Bučková
      Dětská dermatoložka Hana Bučková
        Dětská dermatoložka Hana Bučková: Ke svému oboru se dostala úplně náhodou, dnes patří k jeho osobnostem i na mezinárodní úrovni. Vsadila na moderní metody včetně molekulární genetiky, její zásluhou vzniklo superspecializované EB centrum i organizace Debra pro pacienty s epidermolýzou. Primářkou dětského kožního oddělení ve FN Brno, které letos slaví šedesátiny, je už dvacet let.
        Přehrát celé video
        Tep 24 - 25. května 2013
        Stopáž27 minut
        Další díl
        25. května 2013

        Přehled dílů

        128 dostupných

        Tep 24 na sociálních sítích

        Napište nám