Skořicový pletenec
![](http://img.ceskatelevize.cz/ivysilani/indexes/photos/crop/221/221562223000018/843538.jpg?1622305966)
Jan Rosák v naší kuchyni dnes připraví něco sladkého. Můžete se těšit na skořicový pletenec.
* 24. 8. 1947
mouka
droždí
mléko
sůl
cukr
žloutek
máslo
náplň
máslo
cukr
skořice
Nejprve si vytvoříme kvásek. Mouku dáme do misky, uděláme v ní důlek a rozdrobíme do něj droždí. Posypeme cukrem a solí. Necháme kvásek vzejít. Až kvásek vybublá, přidáme do mísy žloutek a teplé rozpuštěné máslo. Vypracujeme těsto a na teplém místě ho necháme kynout.
Mezitím si připravíme náplň. V misce smícháme rozpuštěné máslo, cukr a skořici.
Těsto vyklopíme na pomoučený vál. Těsto rozválíme a potřeme skořicovou nádivkou a zarolujeme. Rolku podélně rozřízneme (ale na jednom konci necháme kousek nerozříznutý). Prameny spleteme do jednoduchého copu, který spojíme v jeden věnec. Necháme ještě chvíli odpočinout a poté pečeme na 180 °C asi 35 minut.