Dýňové pyré s vepřovou kotletou
V naší kuchyni opět přivítáme Markétu Hrubešovou. Dnes si spolu s ní můžete připravit výtečnou pochoutku. Bude to vepřová kotleta s dýňovým pyré, domácí nakládanou hořčicí a červenou cibulí.
vepřová kotleta s kostí
tymián, česnek
dýně hokaido
olivový olej
máslo
vařená brambora
smetana
sůl, pepř
citronová šťáva
Z dýně odstraníme semínka, nakrájíme na kostky. Přidáme olivový olej, sůl a v troubě upečeme do měkka.
Maso potřeme olejem a přidáme tymián a česnek a necháme chvíli marinovat. Na pánvi rozehřejeme olivový olej s kouskem másla. Maso dobře osolíme a opepříme. Maso opečeme na pánvi z každé strany 1 minutu. Potom maso vyndáme, necháme ho chvíli odpočinout. Teprve potom maso opečeme z obou stran doměkka.
Upečenou rozmixujeme společně s několika vařenými bramborami a smetanou. Zakápneme trochou citronové šťávy.