Polévky

Hráškový krém

V naší kuchyni bude kralovat Markéta Hrubešová. Můžete si spolu s ní připravit jemný hráškový krém.


plátky anglické slaniny
máslo
česnek
šalotka
uvařené brambory
hrášek
sůl
vývar
smetana
citronová šťáva
zakysaná smetana
opečená bageta

Nejprve si připravíme slaninu. Plátky slaniny položíme na plech vyložený pečicím papírem. Poté přikryjeme dalším pečicím papírem a zatížíme druhým plechem, aby se nám slanina nezkroutila. Pečeme na 180 °C 10 minut.

V hrnci rozehřejeme máslo a opečeme na něm nakrájenou šalotku, česnek, hrášek. Posolíme a zalijeme vývarem. Jakmile se nám polévka začne vařit, přidáme vařené brambory a rozmixujeme dohladka s trochou smetany a několika kapkami citronové šťávy.

Další recepty Celý díl