Pomazánky
Drůbeží paštika
![](http://img.ceskatelevize.cz/ivysilani/indexes/photos/crop/220/220562223000029/795833.jpg?1602934027)
V naší kuchyni přivítáme Petra Urbana. Rozhodl se prozradit recept na svoji oblíbenou drůbeží paštiku.
* 8. 8. 1960
kuřecí játra
kuřecí prsa
olej
cibule
máslo
česnek
bílé víno
tymián
nové koření
bobkový list
sůl, pepř
smetana
sušená rajčata
V kastrolu rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli a máslo. Necháme cibuli zpěnit. Dále přidáme stroužek česneku a bílé víno. Dochutíme bylinkami, solí a pepřem a opečeme játra a prsa. Když je maso opečené, vyndáme koření, které by nešlo rozmixovat a směs rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme na kostičky nakrájená sušená rajčata. V teplé směsi necháme ještě rozpustit trochu másla. Paštiku přendáme do formy a necháme ztuhnout.