Polévky

Kukuřičná polévka

Polévku dle vlastního receptu „kukuřičnou krémovou“ uvaří s Jiřinou Bohdalovou Tomio Okamura.

Tomio Okamura
politik

Tomio Okamura

* 4. 7. 1972


350 g sterilované kukuřice
100 ml masového vývaru (nebo bujon z kostky)
300 ml mléka
kousek másla
čerstvá nebo sušená bazalka
sůl

Z kukuřice slijte nálev, zhruba velkou polévkovou lžíci kukuřice si odložte stranou do misky a zbytek vsypte do mixéru.

Zalijte mlékem tak, aby byla kukuřice potopená a dobře ji rozmixujte. Rozmixovanou kukuřici nalijte do menšího hrnce, přidejte lžíci nerozmixované kukuřice a naběračku bujonu. Polévku osolte, přidejte bazalku a kousek másla. Přiveďte do varu, stáhněte z ohně a můžete podávat. Výborně chutná s opečenou houskou.

Další recepty Celý díl