Polévky
Kukuřičná polévka
Polévku dle vlastního receptu „kukuřičnou krémovou“ uvaří s Jiřinou Bohdalovou Tomio Okamura.
* 4. 7. 1972
350 g sterilované kukuřice
100 ml masového vývaru (nebo bujon z kostky)
300 ml mléka
kousek másla
čerstvá nebo sušená bazalka
sůl
Z kukuřice slijte nálev, zhruba velkou polévkovou lžíci kukuřice si odložte stranou do misky a zbytek vsypte do mixéru.
Zalijte mlékem tak, aby byla kukuřice potopená a dobře ji rozmixujte. Rozmixovanou kukuřici nalijte do menšího hrnce, přidejte lžíci nerozmixované kukuřice a naběračku bujonu. Polévku osolte, přidejte bazalku a kousek másla. Přiveďte do varu, stáhněte z ohně a můžete podávat. Výborně chutná s opečenou houskou.