Maso

Kuře Teriyaki

Kuřecí řízky v marinádě? Opečené na pánvi s rýží? To je další z rychlo receptů Tomia Okamury. V Japonsku prý není zvykem připravovat jídlo déle, než pak trvá vlastní konzumace.

Tomio Okamura
politik

Tomio Okamura

* 4. 7. 1972


2 ks kuřecího stehenního řízku
2 lžíce japonské sojové omáčky
2 lžíce Honteri – Mirin
2 lžíce rýžového vína saké
2 rovné lžíce cukru moučka
2 lžíce oleje

Dvě porce masa nejprve propícháme vidličkou na několika místech, aby se marináda dostala lépe dovnitř masa. Poté vložíme kuře do misky, přidáme sojovou omáčku, Honteri nebo Mirin a rýžové víno saké. Promícháme a necháme 10 minut marinovat. Do pánve dáme olej, přidáme kuřecí maso bez nálevu a opečeme prudce z obou stran, poté zmírníme oheň a pod pokličkou dopečeme. Do zbylého marinovacího nálevu přidáme cukr, promícháme a zalijeme maso v pánvi. Velmi krátce (2 - 3 minuty) maso na malém ohni dopečeme. Nejlepší přílohou je rýže.

Další recepty Celý díl