Maso

Španělský ptáček

Naši kuchyni navštíví opět Ivan Vodochodský. Dnes si spolu s ním můžete připravit klasického španělského ptáčka.

Ivan Vodochodský
herec

Ivan Vodochodský


hovězí krk
sůl, pepř
francouzská hořčice
klobása
uzená slanina
párek
okurka
cibule
vejce
vývar
sádlo

Maso nakrájíme na plátky a přes potravinovou fólii dobře naklepeme a posolíme a opepříme. Potřeme hořčicí. K jedné straně postupně klademe klobásu, párek, slaninu, okurku, cibuli a vajíčko. Plátky masa zamotáme podobně jako závitek, dobře utáhneme a vyskládáme do vhodného pekáčku. Zalijeme trochou vývaru a dáme péct do trouby na 180 °C.

omáčka

cibule
sádlo
hořčice
vinný ocet
cukr
pepř, bobkový list, jalovec, nové koření

V hrnci na sádle pomalu orestujeme nakrájenou cibuli (na 4 plátky masa použijeme 3 cibule). Průběžně podlíváme malým množstvím vývaru. Přidáme lžičku hořčice, vinný ocet, trochu cukru.

Koření si dáme na čtvereček z gázy a zavážeme provázkem, aby nám vznikl pytlíček, který po vyvaření budeme moci vyjmout. Po uvaření omáčku rozmixujeme do hladka.

příloha

rýže
opečená slanina

Podáváme s rýží, přelité omáčkou a posypané restovanouâ€slaninou.

Další recepty Celý díl