Maso

Ukrajinské holubce

V naší kuchyni přivítáme Halinu Pawlowskou. Podělí se s námi o recept na svoji oblíbenou ukrajinskou specialitu.

Halina Pawlowská
spisovatelka a scenáristka

Halina Pawlowská

* 21. 3. 1955


mleté vepřové maso
sůl, pepř, sladká paprika
bobkový list, nové koření
rýže
naložené zelné listy
olej
voda
slanina
kysaná smetana

Maso si v misce prohněteme vidličkou. Osolíme, opepříme a přidáme mletou papriku. Přilijeme trošku vody, aby se směs lépe spojila. Vmícháme syrovou rýži. Listy si rozprostřeme, z masa rukama vytvoříme váleček, který položíme na list a vytvoříme balíček. Do hrnce nalijeme olej a zabalenou stranou dolů poklademe na dno balíčky. Přidáme koření a zalijeme vodou, aby byly holubce zcela ponořené a talířem je zatížíme, aby nevyplavaly na hladinu. Vaříme asi hodinu. Podáváme s opečenou slaninou a zakysanou smetanou.

Další recepty Celý díl