Maso

Krůtí stehna se zeleninou v pomalém hrnci

Vařit budeme s Romanem Vojtkem. Připraví krůtí stehna se zeleninou v pomalém hrnci.

Roman Vojtek
herec

Roman Vojtek

* 14. 4. 1972


krůtí stehna
sůl, pepř
sádlo
slanina
cibule
nakrájená kořenová zelenina
nové koření
bobkový list
brambory
kousky celeru, mrkve, petržele
česnek
rozmarýn

Krůtí stehna osolíme ze všech stran. Do pomalého hrnce dáme lžíci sádla, nakrájenou slaninu, nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu, posypeme kořením. Na to položíme stehna a obložíme nakrájenými neloupanými bramborami a většími kusy kořenové zeleniny. Navrch dáme několik stroužků česneku a dvě snítky rozmarýnu. Přiklopíme a v pomalém hrnci necháme vařit 5 – 8 hodin.

Další recepty Celý díl