Maso

Francouzské roštěnky

Herečka Ilona Svobodová připraví francouzské roštěnky.

Ilona Svobodová
herečka

Ilona Svobodová


hovězí roštěnky
sůl
mouka
dijonská hořčice
kapary
máslo, olej
vývar (voda)
víno
mrkev
celer
petržel
smetana
citron

Roštěnky naklepeme a osolíme a z obou stran trochu pomoučíme a potřeme hořčicí. V pánvi rozehřejeme máslo s trochou oleje a vložíme roštěnky. Až se zatáhnou, podlijeme maso bílým vínem a trochou vývaru nebo vodou. Přidáme nasekané kapary, zmírníme plamen, přikryjeme pokličkou a necháme lehce probublávat. Až budou roštěnky měkké, přilijeme trochu smetany s rozmíchanou moukou. Pro dochucení omáčky můžeme použít pár kapek citronu.

V druhé pánvi rozpustíme máslo a opečeme na něm na hranolky nakrájenou zeleninu.

Podáváme s rýží.

Další recepty Celý díl