Různé

Velikonoční nádivka

V naší kuchyni přivítáme Miluši Šplechtovou. Upeče pro nás velikonoční nádivku podle vlastního receptu.

* 13. 11. 1957


nakrájené rohlíky nebo housky (7 ks)
mléko
7 žloutků
bílky na sníh
700 g uzené vepřové maso
zelené bylinky (baby špenát, petržel, pórek, kopřivy apod.)
sůl, pepř
máslo
mandle

Do mísy vložíme nakrájené pečivo a zalijeme mlékem. Přidáme 7 žloutků, nakrájené uzené maso, všechny zelené bylinky, mandle, posolíme a popepříme. Rukama prohněteme a přidáme sníh z ušlehaných bílků. Opatrně promícháme.

Vymažeme plech máslem a rozprostřeme směs. Vložíme do trouby a dáme zapéct na 200 °C dozlatova.

Další recepty Celý díl