Zeleninová jídla

Plněné papriky

Plněné papriky - ovšem nikoli v rajské omáčce, zapečené v troubě, připravila s Jiřinou Bohdalovou Petra Janů.

Petra Janů
zpěvačka

Petra Janů

* 19. 11. 1952


Zelené papriky
mleté maso
cibule
vejce
sůl
pepř
česnek
majoránka
uzené kuřecí stehno
niva
anglická slanina
čínské zelí
chilli paprička

Zelené úzké papriky zbavíme jádřinců a připravíme si směs, kterou je budeme plnit.

Na směs zamícháme mleté krůtí maso (dá se použít i hovězí s vepřovým), nadrobno nakrájenou cibulku, vejce, sůl, pepř, česnek, majoránku, nakrájené maso z uzeného kuřecího stehna a pro chuť trochu nastrouhané nivy.

Směsí naplníme papriky, které naklademe do pekáčku vyloženém anglickou slaninou. Nahoru na papriky dáme také plátky slaniny. Trochu podlijeme vodou, přikryjeme poklicí, dáme do trouby a pečeme do zlatova. Před koncem pečení odkryjeme, aby vznikla kůrčička.

Na zelný salát nasekáme nadrobno čínské zelí a osolíme ho. Na pánvičku dáme olej a na něm osmahneme chilli papričku a pak nalijeme na zelí. Nálev připravíme z trochou vody, cukru a octa. Všechno pořádně promícháme.

Další recepty Celý díl