Maso

Slovenský kuřecí perkelt s haluškami

V naší kuchyni přivítáme Karla Zimu. Prozradí recept na slovenský kuřecí perkelt s haluškami podle své maminky Marcely.

Karel Zima
herec

Karel Zima

* 1971


olej
cibule
kuřecí stehna
rajčata
papriky
česnek
sůl, pepř
vývar
sladká paprika
nové koření
bobkový list
muškátový oříšek

V hrnci rozpálíme olej, opečeme na něm cibulku. Vložíme kuřecí stehna, necháme zatáhnout a posypeme mletou paprikou, nasekaným česnekem, solí a pepřem. Poté zalijeme vývarem a přidáme zbývající koření. Přiklopíme a necháme 10 - 15 minut povařit.

Do hrnce vložíme nakrájenou papriku a rajčata a necháme podusit. Stehna vyjmeme, sundáme z nich kůži a maso obereme z kostí.

Omáčku scedíme, dáme zpět do hrnce a přilijeme do ní smetanu. Vrátíme i obrané maso a necháme společně provařit.

halušky

hladká mouka
voda
vejce
sůl

Další recepty Celý díl