Maso

Kološvárské zelí

V naší kuchyni opět uvítáme známého hosta. Stanislav Hložek nám dnes předvede přípravu švagrova zelí.


mleté vepřové maso
anglická slanina
pikantní klobása
uvařené zelí
uvařená rýže
zakysaná smetana
cibule
česnek
sádlo
mletá sladká paprika
sůl, pepř

Na pánvičce rozpálíme sádlo, zpěníme na něm cibuli a česnek. Přidáme mleté maso a vařečkou ho rozdělíme na kousky. Přidáme pepř a sůl a dobře promícháme a odložíme stranou. Na druhé pánvi rozpálíme nakrájenou slaninu, klobásu, opečeme. Poté sejmeme z plotýnky a posypeme mletou paprikou. Zakysanou smetanu trochu rozšleháme a přidáme do ní mletou papriku.

Hluboký pekáč vymažeme sádlem. Na dno rozprostřeme uvařené zelí. Potom dáme vrstvu slaniny s klobásou. Následuje vrstva zelí, vrstva uvařené rýže, vrstva mletého masa, opět vrstva slaniny s klobásou, zalijeme zakysanou smetanou. Dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C na 45 minut.

Další recepty Celý díl