Maso

Zapečené hovězí nudličky s bramborami

Další z receptů svého muže přinese Pavlína Filipovská. Hovězí nudličky zapečené s bramborem a naloženou zeleninou.

Pavlína Filipovská
zpěvačka, herečka

Pavlína Filipovská

* 28. 5. 1941


400 g hovězího zadního
1 sklenice nakládané sladkokyselé zeleniny
cibule
10 středně velkých brambor
150 g másla
sůl
pepř
trošku kmínu
5 lžic oleje

Maso nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme a dáme osmahnout na olej. Až se vydusí šťáva, kterou maso pustí, odstavíme. Mezi tím nakrájíme brambory na hranolky. Vhodný pekáček vyložíme alobalem a dno alobalu potřeme máslem. Pak nasypeme polovinu brambor, vyklopíme nakládanou sladkokyselou zeleninu (okurky a cibulky pokrájíme), přidáme na plátky pokrájenou cibuli a osmahlé maso. Zasypeme zbytkem brambor, osolíme, opepříme, přidáme kmín, poklademe plátky másla a případně polijeme tukem, který nám zbyl po restování masa. Alobal uzavřeme a v troubě pečeme asi 30 minut. Pak alobal sundáme a dopečeme odkryté.

Další recepty Celý díl