Maso
Bůček na pivu

Se Zdeňkem Hruškou budeme dnes péct. Připravíme si vynikající bůček na pivu.

Zdeněk Hruška
1,5 kg vyššího bůčku
1 světlé pivo
2 velké cibule
1 palice česneku
kmín
sůl
sádlo
chléb
Nařežeme kůži bůčku do čtverečků. Maso osolíme a okmínujeme z všech stran. Bůček přesuneme do pekáčku a na 20 minut dáme péct na 200 °C. Během pečení maso občas otočíme. Po 20 minutách podlijeme trochou piva. K masu přidáme nakrájenou cibuli. Dáme péct na dalších 20 minut na 150 °C. Poté do zářezů vložíme nakrájený česnek na plátky a opět zalijeme pivem a na bůček položíme sádlo, které znovu posolíme. Ještě jednou vložíme do trouby na 200 °C a pečeme 10 minut.