Maso

Chili con carne

Dnes budeme opět vařit s Carmen Mayerovou. Připravíme si chilli con carne podle jejího vlastního receptu.

Carmen Mayerová
herečka, zpěvačka

Carmen Mayerová

* 11. 9. 1944


200 g vepřové plece
4 velké červené cibule
česnek
žampiony
žlutá paprika
konzerva červených fazolí
konzerva loupaných rajčat
olivový olej
sůl
pepř
sladká paprika
chilli paprika
cukr
jedna papriková klobáska
nové koření
bobkový list
zeleninový vývar
estragon
šalvěj

V hrnci rozehřejeme olivový olej a necháme na něm zesklovatět cibulku. Poprášíme ji cukrem a necháme ho zkaramelizovat. Vsypeme maso, česnek nakrájený na plátky. Až se maso zatáhne, posolíme ho. Přidáme sladkou papriku, bobkový list, nové koření, podlijeme zeleninovým vývarem a necháme chvíli dusit.

Na jiné pánvi rozehřejeme olivový olej a opečeme na něm nakrájenou žlutou papriku, žampiony a nakrájenou klobásku. Opečenou směs zapracujeme k masu. Přidáme rajčata a přichutíme pepřem a chilli. Přidáme fazole a směs estragonu a šalvěje. Přikryjeme pokličkou a necháme ještě chvíli podusit.

Další recepty Celý díl