Maso

Buřty na pivu

Vařit budeme opět s Oldřichem Lomeckým. Tentokrát si připravíme velmi oblíbenou českou klasiku.

8 špekáčků
400 g cibule
20 g česneku
1 chilli paprička
1 lžíce sádla
3 snítky tymiánu
2 bobkové listy
2 lžíce rajčatového protlaku
4 lžíce kečupu
500 ml černého piva
1 lžíce medu
sůl a pepř

V hrnci rozpustíme sádlo, přidáme cibuli nakrájenou na půlměsíčky. K tomu přidáme česnek, chilli, tymián, bobkový list, protlak, kečup až se vše spojí, přidáme pivo a med a asi čtyři minuty povaříme. Dochutíme solí a pepřem. Do pekáče vyskládáme podélně nakrájené buřty a zalijeme povařenou směsí. Dáme do trouby vyhřáté na 200 °C zapéct na 15 minut.

Další recepty Celý díl