Maso

Segedínský guláš

vepřové plecko
kysané zelí
sádlo
cibule
sladká a pálivá paprika
mletý kmín
pepř, sůl
bobkový list
nové koření
celý pepř
hladká mouka
smetana
voda

Maso si nakrájíme na kostky. Sádlo rozpustíme v kastrolu, necháme na něm zatáhnout maso. Zaprášíme moukou a přidáme cibuli. Postupně přidáme všechno koření, papriku hlídáme, aby se nepřipálila a nezhořkla. Přilijeme vodu, přiklopíme pokličkou a necháme chvíli podusit. Kysané zelí můžeme propláchnout a trochu pokrájet. Přidáme ke guláši, zalijeme ještě trochou vody a ještě chvíli podusíme. Na závěr přilijeme trochu smetany, promícháme, necháme chvilku prohřát a podáváme nejlépe s knedlíkem.

Další recepty Celý díl