MasoRecepty z knihy

Chili con carne

S Liborem Boučkem si uvaříme chilli con carne, o kterém Libor říká, že je to chlapská záležitost.

Libor Bouček
moderátor, herec

Libor Bouček

* 2. 12. 1980


mleté hovězí maso (zadní nebo krk)
cibule
2 červené papriky
3 stroužky česneku
3 dl hovězího vývaru
drcený římský kmín
2 plechovky červených fazolí
400 g sterilovaných rajčat
majoránka
sladká paprika
půl lžička chilli
sůl
kousky hořké čokolády

Na pánvi rozpálíme olej a vsypeme nakrájenou cibuli. Necháme zesklovatět. Červené papriky očistíme a na drobno nakrájíme. Přidáme na pánev. Dále přidáme mletou papriku, chilli a drcený římský kmín podle chuti a rozdrcené stroužky česneku. Vložíme mleté maso a důkladně mícháme, aby se co nejvíce rozdrobilo. Až bude maso opečené, zalijeme směs vývarem, sterilovanými rajčaty. Promícháme a přidáme majoránku a kousky hořké čokolády. 20 minut necháme probublávat. Vsypeme fazole a necháme ještě deset minut prohřát. Podáváme s rýži nebo pečivem.

Další recepty Celý díl