Maso

Osečnický králík

Vařit budeme opět s Martinem Zounarem. Dnes prozradí recept na Osečnického zrzouna.

* 26. 5. 1967


hřbet nebo 2 nohy králíka
2 plátky krkovice
50 g bůčku
plátek uzeného
kostka sádla
kmín
sůl
bílé zelí
chlupatý knedlík

Do pekáče dáme osolený králičí hřbet, nakrájený bůček, krkovici v celku a uzený plátek. Osolíme, okmínujeme, přidáme sádlo a podlijeme vodou. Pečeme nepřikryté při 160 °C do zlatova. Maso vyndáme z pekáče a do výpeku dáme hotové nakrájené chlupaté knedlíky, kysané zelí, které jsme pokrájeli a zbavili vody. Zamícháme s knedlíky a zbylou šťávou a servírujeme spolu s upečeným králíkem.

Další recepty Celý díl