
Vařit budeme se Zdeňkem Podhůrským. Tentokrát připravíme kuřecí nudličky na kari.

Zdeněk Podhůrský
* 21. 3. 1959
kuřecí prsa
olej
červená cibule
žlutá cibule
pórek
žlutá paprika
červená paprika
mrkev
hlávkové zelí
ananasový kompot
čínské víno
jablko
kari koření
sůl
solamyl
ocet
cukr krupice
sladká sójová omáčka
nakládaný bambus
jasmínová rýže
Nejdříve si nakrájíme kuřecí maso, prosolíme a posypeme kari. Důkladně promícháme. Na oleji necháme zesklovatět cibuli (červenou i bílou), přidáme kari, kuřecí nudličky a osmahneme. Postupně přidáváme na plátky nakrájenou mrkev, pórek, zelí. Ochutíme paprikou a do směsi dáme nakládaný bambus, ananas, jablko. Opět okořeníme kari. Podlijeme čínským vínem, trochou octa, osolíme, přidáme cukr. Podlijeme sójovou omáčkou a nakonec „zaprášíme“ solamylem. Pořádně zamícháme a můžeme podávat s rýží.