Různé

Švestkový guláš se seitanem

Vařit dnes budeme s textařem a výtvarníkem Borisem Pralovszkým. Těšit se mohou hlavně vegetariáni, protože budeme připravovat švestkový guláš se seitanem.

1 kg bílé cibule
1 ks červené cibule (na dozdobení guláše)
dvě balení seitanu (cca 400 g dohromady)
sladká paprika (koření)
adžika (koření)
feferonky (1–2 ks)
sůl, pepř
několik stroužků česneku
švestková povidla
slunečnicový olej

Na oleji zpěníme cibuli, osolíme a přidáme seitan. Postupně okořeníme adžikou, sladkou paprikou, pepřem a česnekem. Podlijeme horkou vodou a dusíme. Pak přidáme povidla, zamícháme a povaříme. Nakonec dáme kousek feferonky a ozdobíme cibulkou. Podáváme s knedlíkem nebo bagetkou.

Další recepty Celý díl