Různé

Babiččin žemlový knedlík

S Václavem Pštrosem si připravíme slíbený žemlový knedlík.

Václav Pštros
kuchař

Václav Pštros


8 ks staršího pečiva (rohlík, houska, toustový chleba)
2 vejce
20 dkg hrubé mouky
0,3 l mléka
sůl a mletý muškátový květ
petrželka
prášek do pečiva

Pečivo nakrájíme na kostičky, zvlhčíme mlékem. Z mléka, vajec a hrubé mouky připravíme hustší těstíčko, které nalijeme na nakrájené pečivo, přidáme nasekanou petrželku, muškátový květ, sůl, prášek do pečiva a vše spojíme. Namočíme si ruce ve vodě a tvarujeme knedlíky, které pak vaříme ve vroucí vodě asi 20 minut. Po vyndání knedlíky ihned vidličkou propícháme. Použijeme je jako přílohu nebo samotné s cibulkou a zelím.

Další recepty Celý díl