Různé
Babiččin žemlový knedlík
![](http://img.ceskatelevize.cz/ivysilani/indexes/photos/crop/216/216562223000026/494587.jpg?1474836138)
S Václavem Pštrosem si připravíme slíbený žemlový knedlík.
8 ks staršího pečiva (rohlík, houska, toustový chleba)
2 vejce
20 dkg hrubé mouky
0,3 l mléka
sůl a mletý muškátový květ
petrželka
prášek do pečiva
Pečivo nakrájíme na kostičky, zvlhčíme mlékem. Z mléka, vajec a hrubé mouky připravíme hustší těstíčko, které nalijeme na nakrájené pečivo, přidáme nasekanou petrželku, muškátový květ, sůl, prášek do pečiva a vše spojíme. Namočíme si ruce ve vodě a tvarujeme knedlíky, které pak vaříme ve vroucí vodě asi 20 minut. Po vyndání knedlíky ihned vidličkou propícháme. Použijeme je jako přílohu nebo samotné s cibulkou a zelím.