Moučníky a cukroví
Zapékaná rebarbora
![](http://img.ceskatelevize.cz/ivysilani/indexes/photos/w512/215/215562223000019/406851.jpg?1434222829)
Ota Beran
0,5 kg rebarborových řapíků
100–150 g cukru (lépe hnědého nerafinovaného) polévková lžíce škrobu
75 g másla
polévková lžíce medu
60 g ovesných vloček
40 g mletých nebo sekaných ořechů či mandlí
Rebarbora se umyje, oloupe a nakrájí na cca centimetrové kousky. Smíchá se přímo v zapékací misce s dvěma třetinami cukru, škrobem.
Změklé máslo se smíchá se zbytkem cukru, medem a ostatními přísadami a vylije na pokrájenou rebarboru promíchanou s cukrem a lžící škrobu v zapékacích miskách. Posype se špetkou cukru.
Zapéká se v mikrovlnce při zapnutém grilu nebo normální troubě rozpálené asi na 150 °C asi 8 minut. Cukr na povrchu musí mírně zkaramelizovat.