MasoRecepty z knihy

Cuketová musaka

S Janou Štěpánkovou si připravíme chutnou cuketovou musaku.

* 6. 9. 1934

† 18. 12. 2018


2x cuketa
0,5 kg brambor
300 g mletého masa mix
cibule
pepř, sůl, provensálské koření
olej, pažitka
125 ml mléka
2 vejce

Na oleji si osmažíme z obou stran nakrájené cukety a vyndáme na ubrousek. Do oleje přidáme nakrájenou cibulku, kterou osmahneme, pak dáme mleté maso a podusíme. Okořeníme provensálským kořením.

Do pekáčku vrstvíme syrové plátky brambor, cukety, mleté maso a opět cukety, maso, pažitku a nakonec brambory. Pak rozšleháme vajíčka, přidáme sůl, pepř, mléko a zalijeme brambory. Pečeme v troubě asi 30 minut. Hotový pokrm posypeme pažitkou.

Další recepty Celý díl