Maso
„Čína“ z kuřecího masa
![](http://img.ceskatelevize.cz/ivysilani/indexes/photos/w512/214/214562223000006/317260.jpg?1396127152)
Jiří Štěpnička uvaří tentokrát jednu nostalgickou dobrotu.
* 10. 4. 1947
2 kuřecí prsa
burské oříšky
chilli
lžička cukru
solamyl
sádlo
sójová omáčka
vejce
sůl
vermut
Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, přidáme 1 vejce, lžičku cukru, sůl a máčený škrob (2 lžičky). Zamícháme a necháme na 20 minut odležet. Mezitím si připravíme zálivku: 1 polévková lžíce vermutu, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce solamylu a půl lžičky chilli. Na sádle osmahneme masovou směs, přidáme zálivku a buráky. Podáváme s rýží.