Maso

Mexické placky s náplní

Připravíme si tortilla placky, fazolovou pastu, masovou směs, avokádo a rýži. Připravíme všechny ingredience na stůl, každý si natírá placku podle chuti. Lze dochutit zakysanou smetanou a strouhaným sýrem.

Petr Vacek
herec

Petr Vacek

* 1. 1. 1965


Fazolová pasta

balíček červených fazolí
4 cibule
slunečnicový olej
konzerva papriček chipotle
zelený koriandr

Fazole přes noc namočíme, druhý den uvaříme v té samé vodě tak, aby byly měkké. Cibuli nakrájíme na drobno a usmažíme na oleji do zlatova. Fazole rozmačkáme nebo rozmixujeme na kaši. Vmícháme cibuli s olejem. Okořeníme papričkami chipotle, osolíme, nasekáme na drobno lístky koriandru a zamícháme.

Varianta: koupíme červené fazole v plechovce a nemusíme je vařit.

Masová směs

balíček bio mletého hovězího
3 cibule
3 rajčata
žlutá a zelená kapie
mleté semínko koriandru
česnek

Cibuli nakrájíme na hrubo, osmahneme na oleji, přidáme mleté maso, poté papriky a rajčata. Směs dle chuti osolíme, opepříme a okořeníme koriandrem a česnekem.

Avokádo

1 nebo 2 avokáda
sůl

Rozmačkáme a lehce osolíme.

Rýže

šálek rýže – nejlépe jasmínové
olej nebo máslo

V rendlíku s rovným dnem rozpustíme máslo nebo olej. Vsypeme rýži a lehce opražíme až průhledná zrnka zbělají. Zalijeme vroucí vodou – na 1 dávku rýže 1,5 dávky vody.

Stáhneme plamen na minimum, zakryjeme pokličkou a necháme 15 minut. Rýži nesolíme!

Další recepty Celý díl