Asijský salát

V naší kuchyni znovu uvítáme Viktorii Mertovou. Můžete si podle jejího receptu připravit asijský salát na pracovní cesty či dobrodružné výpravy.
vejce
sůl
jarní cibulka
olivový olej
rýžové nudle
sójová omáčka
rýžový ocet
šťáva z limetky
stroužky česneku
zázvor
chilli papričky
med
baby špenát
okurka
mrkev
sezam
Nejprve si připravíme z vajec omeletu. Vajíčka osolíme, rozšleháme a na oleji usmažíme omeletu. Zálivku si připravíme z olivového oleje, sójové omáčky, rýžového octa, šťávy z limetky, česneku, zázvoru a chilli papričky. Zalijeme medem a v případě potřeby můžeme trochu zředit vodou.
Do zavařovacích sklenic dáme vždy část nudlí, omeletu, špenát, nakrájenou jarní cibulku, okurku a mrkev a sezam. Zalijeme připravenou zálivkou. Zašroubujeme a položíme dnem vzhůru.