Maso

Kuře na paprice

V naší kuchyni uvítáme Lucii Polišenskou. Prozradí vlastní recept na velmi chutné kuře na paprice.

* 17. 5. 1986


1/2 pečeného kuřete
1/2 vařeného kuřete
vývar + kořenová zelenina
máslo
cibule
hladká mouka
paprika
sůl, pepř
výpek z pečeného kuřete
smetana
citron

Polovinu kuřete uvaříme s kořenovou zeleninou. Vývar ponecháme. Druhou polovinu kuřete potřeme paprikou, solí, máslem a dáme ho upéct. Maso z obou polovin kuřete obereme. V hrnci rozpustíme máslo, zpěníme na něm cibulku, poté přisypeme papriku a dobře mícháme, aby se nepřipálila. Zalijeme vývarem, přidáme výpek, v případě potřeby můžeme trochu zředit vodou. Přilijeme smetanu a tyčovým mixérem omáčku rozmixujeme. Z mouky a vody si umícháme jíšku, přilijeme do omáčky a necháme provařit do zhoustnutí. Přisypeme obrané maso a na závěr zakápneme šťávou z citronu.

Další recepty Celý díl