Bun bo Nam Bo

V naší kuchyni bude znovu kralovat Jan Pýcha. Tentokrát předvede přípravu oblíbeného Bún Bo Nam Bo.
hovězí kýta
citronová tráva
česnek
rybí omáčka
olej
mletý pepř
hovězí vývar
chilli papričky
třtinový cukr
rýžový ocet
salát
máta
koriandr
rýžové nudle
mrkev
salátová okurka
pražené arašídy
pražená sušená cibule
mungo klíčky
Hovězí kýtu nakrájíme na cca 2 mm tenké plátky. Vložíme do mísy a namarinujeme.
Na marinádu budeme potřebovat trochu posekané citronové trávy, nasekaný česnek, rybí omáčku, lžíci oleje a čerstvě mletý černý pepř. Promícháme a při pokojové teplotě necháme 20 minut odležet.
Připravíme si zálivku z hovězího vývaru, nasekaných chilli papriček, třtinového cukru, rybí omáčky a rýžového octa. Vše svaříme a přelijeme do misky.
Na dno hlubokého talíře dáme nakrájený ledový salát, máta, koriandrové listy. Přidáme uvařené rýžové nudle, nakrájenou mrkev a salátovou okurku. Posypeme praženými arašídy a cibulkou.
Maso zprudka opečeme na wok pánvi s mungo klíčky. Hotové maso poklademe navrch pokrmu. Zalijeme zálivkou dle potřeby.