Maso

Máslové kuře po indicku

V naší kuchyni bude kralovat Jan Pýcha. Rozhodl se vnést do vašich domovů trochu exotických chutí a vůní. Můžete se těšit na máslové kuře po indicku s rýží.

kuřecí prsa
zázvor
česneková pasta
kurkuma
koření masala
chilli
třtinový cukr
limetková šťáva
bílý jogurt

Kuřecí prsa nakrájíme na cca půlcentimetrové plátky. Vložíme je do misky a přidáme kurkumu, chilli, třtinový cukr. zázvor, česnek, trochu limetkové šťávy a jogurt. Vše dohromady promícháme. Přidáme ještě hodně změklé máslo a při pokojové teplotě necháme marinovat 20–30 minut. Zatímco se marinuje maso, připravíme omáčku.

Na pánvi rozpustíme ghí, necháme na něm zpěnit nakrájenou šalotku. Dále přidáme česnek, zázvor, koření masala a trochu chilli. Až šalotka zesklovatí, přisypeme nasekané kešu oříšky, rajský protlak a zalijeme pasírovanými rajčaty. Necháme podusit na mírném ohni a poté tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka.

V pánvi rozehřejeme kokosový olej a ghí. Přidáme 2 bobkové listy, 2 kousky badyánu a celou skořici. Do rozpáleného oleje vložíme maso a zprudka orestujeme. Když je maso hotové, vyndáme koření a zalijeme omáčkou. Necháme krátce podusit a zjemníme smetanou a studeným máslem, které necháme jenom rozpustit, dále už nevaříme.

Podáváme s rýží posypanou kešu ořechy.

Další recepty Celý díl