Polévky

Dýňová polévka

Výživový poradce Ivan Mach nám předvede, co dobrého svému tělu po Vánocích uvařit.

1 dýně hokaido
kořenová zelenina (celer, petržel, 1-2 mrkve)
1 cibule
2 stroužky česneku
1 polévková lžíce nakrájeného zázvoru
1 lžička kajenského pepře – chilli
1 lžička kurkumy
sůl, pepř
dýňová a slunečnicová semínka
olivový olej

Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou dýni a zeleninu a zalijeme vodou. Vaříme cca 15-20 minut do změknutí zeleniny. Poté přidáme kurkumu, kajenský pepř, zázvor a vše umixujeme tyčovým mixérem. Dochutíme solí a pepřem. Na talíři podáváme posypané semínky, můžeme pokapat dýňovým olejem.

Další recepty Celý díl