Zeleninová jídla
Plněné papriky

V naší kuchyni přivítáme Rudolfa Hrušínského. Předvede přípravu plněných paprik podle svého vlastního receptu.
* 5. 10. 1946
mleté maso (vepřové + hovězí)
vejce
sůl, pepř
česnek
hořčice
cibule
papriky
rýže
sádlo
rajčata
Maso vložíme do mísy, uděláme důlek a rozklepneme do něj vajíčko. Přidáme pepř, sůl, prolisovaný česnek, hořčici, nasekanou cibulku a trochu vařené rýže. Dobře promícháme a směsí plníme papriky. Pekáč vymažeme sádlem, poklademe papriky a obložíme cibulí, česnekem a rajčaty nakrájenými na plátky. Pekáč vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Hlídáme a během pečení podléváme. Podáváme s rýží.