Kedlubnová polévka
V naší kuchyni uvítáme Davida Suchařípu. Předvede přípravu kedlubnové polévky podle vlastního receptu.
olivový olej
cibulka
tymián
kedlubny
kořenová petržel
zeleninový vývar
sůl
pepř
kmín
listová petržel
smetana
bazalka
octová zálivka
ocet
česnek
bobkový list
V hrnci rozehřejeme olivový olej, orestujeme nakrájenou cibulku a lístky tymiánu. Dále přidáme nakrájenou petržel a kedlubnu a zarestujeme. Zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme, okmínujeme a opepeříme a pod pokličkou necháme pozvolna povařit.
Až bude zelenina měkká, přidáme nakrájené listy petržele, smetanu a rozmixujeme.
Mezitím si vedle v rendlíku svaříme ocet s bobkovým listem a rozmáčknutým stroužkem česneku. Jakmile se tekutina začne vařit, stáhneme z plotny, necháme pět minut odležet. Poté přecezený octový rozvar nalijeme přímo do polévky.