Kedlubnová polévka

V naší kuchyni uvítáme Davida Suchařípu. Předvede přípravu kedlubnové polévky podle vlastního receptu.
* 18. 3. 1965
olivový olej
cibulka
tymián
kedlubny
kořenová petržel
zeleninový vývar
sůl
pepř
kmín
listová petržel
smetana
bazalka
octová zálivka
ocet
česnek
bobkový list
V hrnci rozehřejeme olivový olej, orestujeme nakrájenou cibulku a lístky tymiánu. Dále přidáme nakrájenou petržel a kedlubnu a zarestujeme. Zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme, okmínujeme a opepeříme a pod pokličkou necháme pozvolna povařit.
Až bude zelenina měkká, přidáme nakrájené listy petržele, smetanu a rozmixujeme.
Mezitím si vedle v rendlíku svaříme ocet s bobkovým listem a rozmáčknutým stroužkem česneku. Jakmile se tekutina začne vařit, stáhneme z plotny, necháme pět minut odležet. Poté přecezený octový rozvar nalijeme přímo do polévky.