Různé

Brynzové halušky se slaninou

V naší kuchyni znovu uvítáme Andreu Růžičkovou. Dnes ukáže přípravu pravých slovenských brynzových halušek se slaninou.


mouka
brambory
vejce
sůl
brynza
slanina
smetana

Brambory si nastrouháme najemno. V míse smícháme mouku, nastrouhané brambory a vajíčko. Zamícháme. Osolíme.

Do hrnce s vroucí vodou přes speciální cedník tvoříme halušky. Pracujeme rychle, aby se halušky vařily rovnoměrně. Až všechny vyplavou, slijeme vodu. Halušky opláchneme, aby se nelepily.

Osmahneme si na kostičky nakrájenou slaninu. Do pánve s výpekem vložíme hotové halušky, přidáme brynzu a promícháme.

Halušky podáváme se slaninou a se zakysanou smetanou.

Další recepty Celý díl