Ořechové rohlíčky
Chcete-li si na Vánoce upéct výborné ořechové rohlíčky, pozorně sledujte Vlastu Janišovou, která vás podrobně seznámí s tajemstvím výroby čokoládových rohlíčků.
Těsto
300 g mletých ořechů
250 g moučkového cukru
2 vejce
Z mletých ořechů, cukru a vajíček zpracujeme těsto, které dáme do mikrotenového sáčku a uložíme na noc do lednice.
Druhý den vyválíme z těsta váleček, nakrájíme si dílky, z kterých děláme rohlíčky. Dáme na plech a pečeme v rozpálené troubě (do 175 °C) asi 11 až 12 minut.
Upečené rohlíčky necháme vychladnout.
Krém
400 g másla
200 g moučkového cukru
2 vejce
Cukr a vejce dáme do hrnce, který vložíme do většího s vodou a hmotu šleháme nad párou do zhoustnutí. Pak vyšlehanou směs vyndáme s kastrůlkem. Mezitím si dáme do mísy máslo, přidáme vychladlý ušlehaný krém a šlehačem zpracujeme. Krémem naplníme cukrářskou zdobičku a nanášíme na spodní stranu rohlíčků.
Čokoláda
1 čokoláda na vaření
30 g 100% tuku
Poslední fází je namáčení rohlíčků do čokolády (a to na krémovou stranu), kterou si připravíme rozpuštěním čokolády ve 100% tuku. Rohlíčky pak pokládáme na mřížku a necháme vychladnout.