Ryby a mořské plodyZeleninová jídla

Mrkvová roláda s tuňákem

Do naší kuchyně opět zavítala odbornice na zdravou výživu Antónia Mačingová. Tentokrát upeče lehce stravitelnou plněnou roládu z kořenové zeleniny.

mrkev
žloutky, bílky
sůl, pepř
sezamová semínka
chia semínka
petrželka
olej
tuňák

Bílky si vyšleháme do sněhu. V druhé míse smícháme najemno nastrouhanou mrkev se žloutky. Osolíme, opepříme a přidáme semínka. Opatrně vmícháme sníh.

Plech si vyložíme pečicím papírem a rovnoměrně potřeme olejem a posypeme ještě dalšími semínky. Směs vyklopíme na papír a rozetřeme. Pečeme 20 minut na 180 °C.

Až bude roláda upečená, posypeme ji petrželovou natí a tuňákem a srolujeme.

Další recepty Celý díl