Maso

Kachní prsa s hoisin omáčkou

V naší kuchyni bude opět vařit Tereza Černochová. Dnes si spolu s ní můžete připravit kachní prsa s hoisin omáčkou.

Tereza Černochová
zpěvačka

Tereza Černochová


kachní prsa
šalotka
česnek
zázvor
povidla
hoisin omáčka
sójová omáčka
celá skořice
badyán
voda
pórek
máslo
sůl

Kůži kachních prsou nařežeme a dáme je na suchou rozpálenou pánev kůží dolů. Až bude mít kůže zlatou barvu, maso otočíme. Slijeme tuk a opečené maso vložíme ještě na 10 minut do trouby předehřáté na 160 °C. Mezitím v kastrůlku rozehřejeme olej. Přidáme nasekanou šalotku, česnek a zázvor. Orestujeme a přidáme povidla, hoisin omáčku a sójovou omáčku. Dále vložíme skořici a badyán. Přilijeme trošičku vody a necháme povařit. Výsledná konzistence by měla připomínat med.

Na kachním tuku si opečeme nakrájený pórek. Lehce osolíme.

Maso nakrájíme na tenké plátky. Servírujeme s pórky a omáčkou.

Další recepty Celý díl