Maso
Kuřecí žaludky na karamelu
V naší kuchyni uvítáme Lindu Finkovou. Můžete si podle jejího receptu připravit kuřecí žaludky na karamelu.
cukr
olej
kuřecí žaludky
vařicí voda
mrkev
žampiony
sójová omáčka
česnek
sůl
solamyl
V tlakovém hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cukr a necháme zhnědnout. Poté vložíme oprané přepůlené žaludky. Mícháme, dokud karamel trochu nepovolí. Zalijeme vařící vodou. Hrnec zavřeme a necháme dusit 45 – 60 minut. Až bude maso měkké, přidáme ještě trochu strouhané mrkve a pokrájených žampionů. Ochutíme sójovou omáčkou, drceným česnekem, solí, pepřem a necháme ještě asi 15 minut povařit. Zahustíme solamylem.
Podáváme s rýží.