Maso
Batátová kaše s krůtím steakem

Vařit budeme znovu s Vendulou Pizingerovou. Dnes předvede přípravu batátové kaše s krůtím steakem.
* 18. 2. 1972
dříve Svobodová
batáty
krůtí prsa
sójová omáčka
sušený česnek
zázvor
chilli papričky
rýžový olej
čerstvý koriandr
kokosové mléko
sůl
limeta
Batáty popícháme vidličkou, dáme na plech a vložíme cca na 1 hodinu na 180 °C do trouby.
Krůtí řízky poklademe do pekáčku, zalijeme sójovou omáčkou, olejem, posypeme sušeným česnekem, strouhaným čerstvým zázvorem, trochou chilli a rukama promícháme. Necháme chvíli macerovat.
Upečené batáty rozpůlíme a vydlabeme do mísy, rozmačkáme, přidáme nasekané chilli papričky a přilijeme kokosové mléko. Dochutíme solí, koriandrem a limetkovou šťávou.
Maso opečeme na pánvi